Meniu Închide

Consultare publică: Program pilot de stimulare a participării la educație a copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman din cadrul Ministerului Fondurilor Europene lansează în consultare publică ghidul solicitantului „Program pilot de stimulare a participării la educație a copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate”.

Programul este pregătit în contextul în care peste 92.000 copii au părinții plecați la muncă în afara țării. Conform Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, din aceștia, peste 16.000 copii nu au niciun părinte în țară, iar alți 12.000 au unicul părinte plecat la muncă în străinătate.

Activitățile finanțate în cadrul apelului:

  • Pachet integrat de servicii destinat preșcolarilor și elevilor din ciclul primar și gimnazial în vederea stimulării participării la educație și prevenire a fenomenului de părăsire timpurie a scolii;
  • Asigurarea de servicii de educație parentală și de consiliere socială;
  • Activități de sprijin pentru stimularea participării la educație și la activitățile de consiliere a copiilor;
  • Dezvoltarea de parteneriate între școli, autorități locale, instituții locale, ONG-uri și comunitate.

Observaţiile şi sugestiile privind ghidul supus consultării publice pot fi trimise până la data de 9 septembrie 2019, pe adresa: consultare.pocu@fonduri-ue.ro.